Jatetxe Arloko Zerbitzuen Zuzendaritza (berria 23/24 ikasturtea)

 Informazio orokorra

Lanbide Familia: Ostalaritza eta Turismoa
Maila: Goi maila
Titulazioa: Jatetxe Arloko Zerbitzuen Zuzendaritzan Goi Mailako Teknikaria
Ikasturteak: 2
Orduak ikastetxean: 1640 ordu
Lantokiko praktikak: 360 ordu
Orduak guztira: 2000 ordu

 Moduluak

1. Kurtsoa

  • Lehengaien hornikuntzaren kontrola. (99 o.)
  • Taberna-kafetegiko zerbitzu-prozesuak. (198 o.)
  • Jatetxeko zerbitzu-prozesuak. (264 o.)
  • Elikadurako kalitatearen eta segurtasunaren eta higienearen kudeaketa. (66 o.)
  • Jatetxe arloko administrazio eta merkataritzako kudeaketa. (99 o.)
  • Ingelesa. (165 o.)
  • Laneko prestakuntza eta orientabidea. (99 o.)

2. Kurtsoa

  • Sommelier-lanak. (100 o.)
  • Jatetxe arloko zerbitzuen eta ekitaldien plangintza eta zuzendaritza. (180 o.)
  • Gastronomia eta nutrizioa. (60 o.)
  • Jatetxe arloko giza baliabideak eta taldeen zuzendaritza. (80 o.)
  • Atzerriko bigarren hizkuntza. (120 o.)
  • Jatetxe arloko zerbitzuen zuzendaritzako proiektua. (50 o.)
  • Enpresa eta ekimen sortzailea. (60 o.)
  • Lantokiko prestakuntza. (360 o.)

Konpetentzia orokorra

Titulu honen konpetentzia orokorra da jatetxe-arloko elikagaien eta edarien produkzioa eta zerbitzua zuzentzea eta antolatzea eta, horretarako, eskaintzak eta bitartekoak zehaztea, hornikuntzako, produkzioko eta zerbitzuko berezko jarduerak kontrolatzea, helburu ekonomikoak betetzea, ezarritako kalitate-protokoloak jarraitzea eta higieneko, laneko arriskuen prebentzioko eta ingurumena babesteko arauen arabera jardutea. 

Ingurune funtzionala

Lanbide-profil hori duten pertsonek sektore publikoko nahiz pribatuko jatetxe-arloko enpresa handietan, ertainetan edo txikietan egiten dute lan. Kasu horretan, jatetxeko zuzendaritzaren edo gerentziaren mende edo hierarkian gorago dagoen horien baliokidearen mende betetzen dituzte haien egitekoak. 

Halaber, ardoen eta beste edarien merkataritzaren esparruan egin dezakete lan, bai zuzeneko salmentan, bai banaketan, bai aholkularitzan. 

Lanpostu garrantzitsuenak

  • Elikagaien eta edarien zuzendaria.  
  • Jatetxe-arlo modernoaren gainbegiratzailea.   
  • Maîtrea. 
  • Aretoko burua. 
  • Taberna-kafetegiko arduraduna. 
  • Oturuntzetako burua. 
  • Catering-eragiketetako burua.  
  • Sommelierra. 
  • Edarien erosketetako arduraduna.  
  • Ekonomatuko eta upeltegiko arduraduna. 
Geure eta hirugarrenen cookieak erabiltzen ditugu publizitate pertsonalizatua erakusteko, zure nabigazioaren arabera. Nabigatzen jarraitzen baduzu cookien erabilera onartuko duzu.Informazio gehiago